Diskution igen

Nu har vi varit i farten igen och denna gången handlade det om ensamstående mammor och de som luras. Detta handlar ju om hur det funkar på Island, jag vet inte hur det är i Svergie.
Här får en ensamstående förälder högre barnbidrag, högre bostadsbidrag, underhåll från den andre föräldern och mycket billigare dagisavgift. Det är väl okej  för de har bara en lön per hushåll men grejen är att det är väldigt lätt att lura försäkringskassan här. Och folk skämms inte det minsta för att göra det. Har själv 2 familjer i min bekantskapskrets ( som jag vet om) som har fått barn och pappan står skriven hos sina föräldrar och mamman står skriven som hon bor själv med barnet. Så lämnar hon in ett papper att hon inte vill ha med mannen och göra och därmed inte vill ha underhåll från honom. Sen bor han ändå med henne och de får dessa högre bidragen och billigare dagisavgiften. Och det finns ingen som kollar sånt här. Tycker det är för jäkligt. Något borde göras för att kolla upp dessa ensamstående föräldrar så att de verkligen är ensamstående.
Det måste ju se konstigt ut med en massa män som står skrivna hos sina föräldrar.

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Det där fungerar i Sverige och Norge oxå. Kontrollen är så dålig att om man vill är det bara att satsa, tyvärr!

2009-05-30 @ 08:56:21
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Beccy

Fattar inte hur folk vågar....det kan ju bli så att dem kollas...eller?? Tror att dem kan kollas här men det görs typ ldrig om det inte finns misstankar...jag hade skämmts att lura systemet så :-( dumma dumma människor, i slut ändan förstör dem ju för alla dem som verkligen behöver det (om det skulle komma fram)för då kanske sådana saker dras in.

2009-05-30 @ 16:21:44
URL: http://becciliitaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0