Diskution på jobb

Nu har de varit i farten på jobb igen. Nu handlade diskutionen om pappar som är föräldrar lediga. Det skiljer sig från Island och Svergie. Här får föräldrarna vara lediga samtidigt vilket leder till att papporna OFTA ser det som en personlig lite semester för dem medans mamma ser om barnet. Kan säga det av egen erfarenhet, Vídir tog pappaledigt samtidigt som jag var hemma. Jag var hemma med barnet och han var ute och gjorde vad han ville i stallet och sånt.
En annan grej är om en tjej har blivit gravid med en kille hon inte bor eller är tillsammans med, då får killen ändå pappaledigt fastän han inte har barnet. Blir bara som en kul semester barnet är hos mamman o han får betalt för att vara hemma från jobb.
Vi har en kille på jobb som gjorde en tjej med barn i agusti förra året på ett one night stand, hon valde att behålla det.
Nu är lillkillen född och hon har barnet hos sig i en stad 13mil bort.
Han har rätt till 3mån pappaledighet och har naturligtvis tagit det men barnet är ju långt bort o han här. Fattar ni?! det blir konstigt att vara föräldrarledig och inte ens träffa barnet.

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Är man man skall man tydligen bli pappa på Island.. :)

2009-05-28 @ 19:03:11
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Jenny

Sen kan jag tycka så här : Är man en förälder och ska vara PAPPA ledig, då är det väl tanken att man sa vara med sitt barn...Syftar på han som tog pappa ledigt med barnet 13 mil ifrån... Även om det bara var ett one night stand så är han ju ändå pappa till ett barn.Jag hade ju velat träffa mitt barn.

Du kan ju lämna förslag till islands regering hur sverige har det hahaha... Då blir de inte glada .... :o)

2009-05-28 @ 19:24:53
URL: http://jemj.blogg.se/
Postat av: Gun

Det verkar knäppt rent ut sagt! Men det kan väl ändå inte vara en kul semester om man inte får träffa sitt eget barn? Skulle inte jag tycka i alla fall.

2009-05-28 @ 19:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0