Kanske dags..

Det kanske är dags att skriva ett par rader här.
Bloggen har ju inte dirket prioriterats på sistone.
Men det har varit en hel del att göra plus att min sambo legat sjuk i influensa. Förra helgen avmaskades alla djuren. Och helgen innan det så räknades alla fåren och även sorterade upp dem som ska vara lösgående ute i vinter. Det innebär att de är ute men huset är öppet så de kan gå in om de vill. Kyla är ju inget problem för dem, det de inte gillar är regn.
Sen var vetrinären här och gav alla lammen en spruta men jag minns inte vad det var för. Men det är mycket att greja med. Om cirka två veckor är det dags för parning så att lammungarn  kommer till våren :)
Man märker på de unga baggarna att det börjar närma sig, de hoppar runt på varandra..
Lite bilder.
När vi räknade fåren så stod de packade som siller..


Vi har haft det ruggit och kallt nu. Och blåser gör det mest hela tiden tycker jag.
Såg en bit plast i staketet, det blev som en vimpel. Man kunde definitivt se hur mycket det blåste.Barnen busade på fyrhjulingen, aja baja när pappa ser dem :)


Men de är duktiga på att hjälpa till. Här håller Óliver vattenslangen och jag går med vattnet till hagen. Vi får göra så för att det fryser i slangen, lite slitigt men men.. Får hitta en bättre lösning sen.
Fjället, ruggit. Och kylan biter bra i kinderna kan jag lova.


Det nya som vi byggde i fårhuset, högt och bra så de inte hoppar över.Kan också säga att jag hade en mus i bilen här om dagen. Den hade gnaggt runt på allt möjligt, blöjor, pandodiltabletter och en massa papper. Som tur är kom den aldrig till bilbarnstolarn. Vi höll på att tömma bilen på allt när min sambo tog ut ett par vantar och kände att musen var i vantarna. Han klämmde till, så nu är det ingen mus i bilen :)


30 kommer snart

Igår var det min födelsedag. Och man känner verkligen att det inte är långt till 30år nu.
Jag hade fått en massa paket från Svergie.  Mamma ber alltid om en önskelista och jag fick allt som jag önskat mig plus lite till :) Man brukar inte bli besviken på sina Svergiepaket, tack mamma,pappa, syrran o Eva!

Igår var vi ute på den vänstra delen av gården. Marken är ju stor, mer än 900hektar.
Bara tänkte att jag inte visat bilder från detta hållet. Här ser man tydiligt att det är en dal vi bor i.Här är vår tråkiga bro från andra hållet. Och vattnet som går över hela marken. Det är den som separerar vår mark. Vi har det på denna sidan ån och grannarna det på andra sidan.

Lite får som ska flyttas runt.Och en närbild innan de släpps ut på nästa fält.
Idag ska vi försöka såga av hornen på en bagge. De har vuxit så mycket att de ligger och skaver på hans kindben.

Det är inte han på bilden, bara så nu får en uppfattning om hur hornen växer.

 

 


Hästar

Tänkte visa er lite bilder från i söndags. Då var det en paus i renoveringen. Och dagen ägnades åt hästar. Vilket är väldigt uppskattat av barnen. De äger båda vars en häst, och min äldre pojke känner igen sin i ur o skur. Glätta heter hans häst och han kan prata om henne i flera timma.
Så här brukar det låta..
-Glätta är långt borta på fjället.
-Glätta får inte vara så långt borta.
-Glätta är min häst.
Har en bild på Óliver när han provsitter på Glätta.

Alla våra hästar hämtades ner från fjället i söndags. Och min sambo gjorde det helt själv. Han körde först upp på lördagskväll med fyrhjulingen för att kolla var de höll till. Han lämnade cykel för att gå en bit och vips så blev det beck mörkt så han hade lite problem att hitta tilbaka till den igen. Jag o barnen stod o tittade i fönstret och man blir ju lite orolig när han dröjer så. Men han hittade hem igen :)
Så här såg det ut när hästarna kom ner till grinden.
Jag och barnen gick ut för att mata hästarna med bröd. Óliver han vågar inte hålla i brödet utan slänger i den som en frisbee. Men Elías han är en tuffing, kolla bara här.

Det blev inte glada när brödet var slut, det var ju så gott.
Molli vår hund blev sparkad av en häst. Så hon hoppar på tre ben nu. Hon lär sig aldrig och går under hästarna och luktar på deras hovar. Men jag tror inte det är så allvarligt. Hon är pigg och vill var med ute.


Vi bygger

Denna helgen håller vi på att renovera i fårhuset. Även svärfar är här och hjälper oss. Och därför finns det inte mycket tid över att sitta vid datorn. Men några bilder kan jag slänga in :)


Det gamla staketet var alldeles för lågt, så fåren/lammen hoppade runt mellan gångarna. Och jag kan säga att det inte finns något som är rakt, allting är böjt o skevt. Så det är lite krångligt att bygga. Huset är ju från 60-talet. De byggde väl inte så rakt o noga då, jag vet inte..

Och så byter vi ut vissa golvdelar. Det är lösa bitar på cirka en meter, och det är slitet. Den flätade metallen är dock dyr så vi byter bara de mest nödvändiga, som det gått hål i tex. Man får ta det efterhand.

Här är en del av skiten som åkte ut.
Just nu håller min sambo o svärfar på i andra delen av huset. Där var inredningen av metall. Det har de skurit bort med vinkelslipen och nu byggs det nytt golv och staket. Betydligt mer jobb. Ska få till några bilder där också.

 


Var inte oroliga

Jag har förstått att vissa kanske blivit lite oroliga av min frånvaro på bloggen. Mamma ringde ikväll för att kolla så allt stod rätt till.
Och anledningen är att jag helt enkelt inte har tid. Det har varit sjuka barn och mycket att göra på gården. Vi kommer hem från våra arbeten vi 17 tiden och då ska det tas hand om djur och andra vardagliga sysslor.  Det är inte klokt vad mycket vatten fåren/lammen dricker. Jag tycker nästan att jag inte gör annat är fyller på vatten. När det sen är så kallt som vi har det nu så har det en tendens att frysa i vattenslangen. Så det brukar komma en o annan svordom kan jag erkänna :)Och även nu har vi gett oss på att renovera i fårhusen. Det är golven som är i stort behov av det.
Lite bilder från vår biltur i helgen.

 

 


RSS 2.0