Vi var turister

Mina föräldrar kom till Island förra måndagen. Vi har 11mil till flygplatsen så jag hyrde en lägenhet till tisdagen,så vi kunde turista lite. Istället för att  åka direkt hem. Jag glömde naturligtvis min kamera hemma, taskigt.
På måndagskvällen åt vi ute på resturang och mamma betalade vilket hon alltid gör när hon kommer och hälsar på :) Sen körde vi en bit ut från Akureyri, jag hade hört talas om något med tomtar. Jag visste inte vad det skulle vara för något. Vi körde och kom till ett tomtehus med stora lakritskonfekter på taket och ett torn brevid. Trädgården var som en liten sagovärld och det luktade rökelse överallt, till och med ute. Huset såg litet ut på framsidan men när man kom in så var det en djup kjällare med en gigantisk trappa ner. Och detta var en affär för julsaker som har öppet året runt. En liten stengrotta fanns också nere i denna affär. Och svindyrt var det, jag köpte två små hängprydnader en gunghäst och en ren.
Sen tyckte Vídir att vi skulle prova Islands bästa glass. Det är ett gamalt familjeföretag som de säger ha Islands bästa glass. Brynja heter butiken och mamma bjöd naturligtvis på glass där. Butiken är liten så det fanns bara stolar och bord ute. Där satt vi med skit stora glassar ute i 12 grader. Inte så mysigt efter en stund när man börjar känna sig kall av glassen. Jag lovar det var så mycket glass att man inte kunde äta upp, och då tog vi "bara" en mellan storlek.
Sen bestämmde vi oss för att bege oss till lägenheten för att kunna vakna tidigt nästa morgon.

Vi kom iväg kvart över 8 på tisdagsmorgon. Vi hade cirka 9mil att köra för att komma till Jardbodin som är en varm källa

Kan visa er en vinterbild också.

 
Väl där så var det bara jag och pappa som ville bada. Detta är en stor lagun med varmt vatten. Det är en lustig känsla att bada i 40 gradigt vatten med cirka 12 grader i luften. Det var kallt att springa från vattnet till omklädningsrummet när man badat färdigt.
Området där vi körde heter på isländska Mývatn och det är ett område som fick sin speciella natur för 2300år sdan när det blev ett vulkaniskt utbrott i en sjö.  Den senaste vulkaniska aktiviteten var 1984. Man kunde se pelar liknande formationer i vattnet som bildadts av lava. Vi besökte en plats som kallas Dimmuborg som är ett lavalandskap. Det fanns en vandrigsled där runt området och en formation ser ut som en kyrka.
Kan visa lite bilder från Námaskard, där ruker det och pyser från marken. Lukten är ungefär som ruttna ägg på grund av svavel.
Bilder är lånade från jardbodins hemsida.
Det fanns mycket mer att se men det är inte så lätt med två små barn så vi körde tillbaka till Akureyri på eftermiddagen. Nackdelen med att turista på Island är alla långa avstånd man måste spendera mycket tid i bilen eller bussen.


Kommentarer
Postat av: malin

Island är verkligen sååå läckert tycker jag! tack för fint inlägg turisten.:)Kram Ma

2009-08-10 @ 13:27:25
URL: http://wahlshalsobar.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Det ser så trolskt ut! Känns som att det spökar.., men vänjer man sig vid lukten?

2009-08-10 @ 16:21:54
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Gun

Island är ju otroligt vackert! Jättefina bilder.

2009-08-10 @ 18:39:02
Postat av: Anonym

Tjena!Visste ni att lejonhjärta är inspelade här också... fast på andra sidan av berget om ni tänker att man hoppar över...Se youtube filmen ghhär lejonhjärta kolla tiden 4:12:

http://www.youtube.com/watch?v=ViM257q19bQHar pratat med Staffan han som spela Jonatan på telefon & det är 100% korrekt ställe! :)Ska dit 2011 å filma alla scener privat :)Tommy :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0